De Puupenkoppen zoeken tijdens carnaval de grens op

De optocht zorgt voor veel vrolijke feestgangers.
De optocht zorgt voor veel vrolijke feestgangers. © Arnoud J. Spaaij - Leusder Krant
Leusden - Nog een kleine maand en dan barst op 17 februari carnaval weer los. Voor de echte carnavalsvierder is het al bezig. Met de 'Alaaftrap' afgelopen zaterdag trapte Carnavalsvereniging De Puupenkoppen het carnavalsprogramma af, schrijft de Leusder Krant.
De 'Alaaftrap' zaterdag in Ons Gebouw, met veel belangstelling van carnavalsverenigingen uit omliggende plaatsen, was de start van de evenementenagenda in Puupenkoppenland, zoals Achterveld in carnavalstijd genoemd wordt.
Het feestprogramma gaat verder op zondag 12 februari met het Krasse Knarrenbal on Ons Gebouw. Een gezellige middag voor senioren waar vaak veel jongere ouderen op afkomen.

Carnavalsweekeinde

Inmiddels zijn de echte carnavalsvierders al maanden aan het voorbereiden voor een lang weekeinde carnaval in Achterveld. Het thema waar dit jaar mee gewerkt wordt is: 'Wij zoeken de grens op'. Het hoogtepunt wordt de carnavalsoptocht op zondag 19 februari. Maandag 20 februari, gedurende de hele dag is er dweilen in Achterveld: alle cafés zijn dan geopend.
Meer over het programma, de route van de optocht en andere onderdelen van het programma is te vinden op de website van de Leusder Krant.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.