Waterstof tanken binnenkort mogelijk op bedrijventerrein De Wieken

© Fountain Fuel
Amersfoort - Waterstof tanken en elektrisch snelladen combineren. Binnenkort is dat mogelijk bij een waterstoftankstation op het bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort. Dat schrijft De Stad Amersfoort.
In Nederland rijden inmiddels een paar honderd auto’s op waterstof. Waterstof is een kleurloos, reukloos, smaakloos en hoog ontvlambaar gas. Het moet gewonnen worden uit een andere vorm van energie. Op dit moment gebeurt dat nog vooral door energiewinning uit aardgas of kolen waarbij de koolstofdioxide die hierbij wordt uitgestoten in tanks onder de grond wordt opgevangen.
Het is ook mogelijk om waterstofgas door middel van elektriciteit uit water te halen. Dit heet elektrolyse. Maar hiervoor moet de elektriciteit ook opgewekt worden. Wanneer deze elektriciteit volledig uit wind- of zonne-energie wordt gehaald, is dat wel duurzaam. Fountain Fuel, het bedrijf achter het waterstoftankstation op De Wieken, importeert nu nog duurzaam gewonnen waterstof, ook wel 'groen' waterstof genoemd.
Stephan Bredewold van het bedrijf zegt dat de ambitie is om in de toekomst het waterstof ter plekke duurzaam op te wekken op industrieterrein De Wieken. Meer over dit onderwerp is te lezen op de website van De Stad Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.