Literatuuravond 'Schrijvers op de Planken' gaat samenwerking aan met theaterstudenten

© Nieuwsplein33
Amersfoort - Drie schrijvers uit de regio Eemland en een landelijke debutant, staan vanavond in het KAdEcafé om hun nieuw verschenen boek te presenteren, voorafgaand aan De Nacht van de Literatuur in maart.
Karin Horst, organisator van Schrijvers op de Planken, laat weten dat het vanavond een speciale editie zal zijn. Van een van de boeken is een kort theaterstuk geschreven door Sebbe Poll, vierdejaarsstudent Writing for performance aan de HKU. Het stuk wordt gespeeld door leerlingen van de Theatervooropleiding in Amersfoort. 
De avond is bedoeld om schrijvers uit de regio op de kaart te zetten. Zo is Richard Osinga aanwezig met zijn boek Arc. Zijn roman gaat over een virus dat mensen het vermogen geeft om herinneringen op te slaan. Ali Serik schreef Land van Weemoed, een poëtisch verhaal over de eerste gastarbeiders die van Turkije naar Nederland kwamen.  
In de categorie Young Adult-boek presenteert Mijke Pelgrim haar boek Dwarsloper. Een verhaal over een rebelse tiener die bij toeval terechtkomt in een klimaatmars. Frouke Arns is als landelijke debutant aanwezig, met De gelijktijdigheid der dingen. Met dit boek stond zij op de Longlist van de Libris Literatuurprijs 2022. Alle vier de schrijvers worden in het avondvullende programma geïnterviewd over hun boek en hun schrijfproces.
Op 17 februari en 18 maart zijn de volgende edities van Schrijvers op de Planken - als onderdeel van De Nacht van de Literatuur - in De Observant. Op deze avonden zullen opnieuw vier schrijvers aan het woord komen over hun boek.  
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.