Fietsersbond trekt aan noodrem over doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten

© Pixabay
Amersfoort - De Fietsersbond is niet te spreken over het ontwerp van een doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. De bond noemt het Amersfoortse deel van de route onveilig, omslachtig en onaantrekkelijk.
Een doorfietsroute is een soort intercity-fietspad, bedoeld om fietsers vlot, veilig en comfortabel van de ene plaats naar de andere te brengen. Het definitieve ontwerp is inmiddels door het gemeentebestuur van Amersfoort ter vaststelling voorgelegd.
De bond vindt dat het tracé slecht is gekozen, met veel kruisend fiets- en autoverkeer en veel verkeerslichten. De Fietsersbond kwam eerder met een alternatieve route die naar eigen zeggen voorziet in een betere doorstroming . “Helaas hebben provincie en projectgroep van onze voorstellen en kritiekpunten vrijwel niets overgenomen. Een regelrechte miskleun.”
Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad gisteravond heeft de Fietsersbond de zorgen overgebracht. De fracties van GroenLinks en Amersfoort2014 willen tijdens een volgend overleg opheldering van de wethouder over waarom voor deze route is gekozen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.