Coronakunst van jongeren en ouderen te zien in Musiom

Justus (links) kijkt naar zijn schilderij
Justus (links) kijkt naar zijn schilderij © RTV Utrecht
Amersfoort - in Museum Musiom in Amersfoort is vanaf vandaag een kunstexpositie te zien over de coronatijd. Om tijdens de pandemie iets positiefs te betekenen, zette Stichting Smaak een project op waarin jongeren met ouderen in gesprek gingen en hun ervaringen omzetten in kunst.
Het project was eigenlijk 'van de gekke', vertelt Marlies Juffermans van Stichting Smaak aan RTV Utrecht. "Jongeren met ouderen in contact brengen was tijdens corona eigenlijk onmogelijk en toch is het gelukt. We moesten roeien met de riemen die we hadden. We hebben echt gekeken naar wat wél kon."
De jongeren komen uit de regio Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein en zitten in de bovenbouw van middelbare scholen of op het beroepsonderwijs. In totaal zijn 100 kunstwerken gemaakt: "Daarnaast heeft het ook veel vreugde en contact opgeleverd. Samen kunst maken kan echt bevrijdend werken", aldus Juffermans.
De expositie is vandaag, morgen en overmorgen nog te zien bij Museum Musiom in Amersfoort. Meer over dit onderwerp is te lezen op de website van RTV Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.