VVD Amersfoort daagt stadsbestuur uit om eigen auto te laten staan

Maarten Flikkema, fractievoorzitter VVD Amersfoort
Maarten Flikkema, fractievoorzitter VVD Amersfoort © Nieuwsplein33
Amersfoort - Onder het mom van goede voornemens beginnen bij jezelf, daagt VVD-fractievoorzitter Maarten Flikkema de burgemeester en wethouders uit om het komend halfjaar de auto te laten staan. "Om zelf te ervaren hoe goede voornemens in de praktijk werken."
De VVD maakt zich al langer zorgen over de inzet van deelmobiliteit in de stad. Fractievoorzitter Maarten Flikkema: "Hoewel het voor verschillende groepen een prima alternatief kan zijn voor autobezit, zijn er ook groepen in de stad waarvoor deelmobiliteit geen optie is. Vooral gezinnen met kinderen, mensen die slecht ter been zijn en mensen die voor hun werk een auto nodig hebben zullen niet overgaan op deelmobiliteit."
De liberalen vinden dat deze groep inwoners bovendien direct geraakt worden door parkeerbelemmeringen. In de plannen van dit college wordt bij toekomstige woningbouwprojecten één parkeerplek per vijf woningen aangelegd. "Voor meerdere startende tweeverdieners die van een auto afhankelijk zijn is al helemaal geen plek in de plannen van dit college."
De VVD wil het college van burgemeester en wethouders daarom uitdagen om zelf de eerste zes maanden van dit jaar alleen nog maar gebruik te maken van het openbaar vervoer of een deelauto. De liberalen hopen dat deze pilot het stadsbestuur inzicht geeft in de gevolgen van het beleid voor Amersfoorters.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.