De Grote Prijs van Leusden is weer terug

In 2020 won The Four Horsemen de Grote Prijs van Leusden.
In 2020 won The Four Horsemen de Grote Prijs van Leusden. © Frits de Ruig
Leusden - Corona gooide de afgelopen drie jaar roet in het eten, maar de Grote Prijs van Leusden is terug. Tien muzikale acts gaan de strijd met elkaar aan met als hoofdprijs een optreden op Puddingpop. Begin februari staat de eerste voorronde gepland.
In twee voorrondes strijden beginnende muzikale acts met elkaar om een plek in de finale. Veel deelnemers weten na de muzikale krachtmeting hun weg naar de Amersfoortse en Utrechtse podia te vinden. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar The Four Horsemen, een hardrock / metalband uit Amersfoort.
De winnaar wint een optreden op het jaarlijkse buitenfestival Puddingpop, een opnamedag in de studio en een fotoshoot. Het idee is dat de artiest of band met dit pakket verder op weg geholpen wordt. De voorrondes vinden plaats op 3 en 4 februari en de finale is op 25 februari, allemaal te zien in cultuurpodium Fort33 aan de Bavoortseweg in Leusden.

Nieuw bestuur

Bij Fort33 treedt binnenkort een nieuw bestuur aan. Het cultuurpodium staat volgens de gemeente voor grote uitdagingen om toekomstbestendig te worden. Het huidige bestuur van Fort33 treedt daarom terug ten gunste van een nieuw aan te stellen interim-bestuurder. Dit gebeurt op eigen initiatief en met instemming van de gemeente. Beide hopen zo een nieuwe weg in te slaan naar een stabiele toekomst van Fort33.
Wethouder Alexandra Kolkman: ‘Het huidige bestuur heeft altijd een bloeiend en levendig cultuurpodium voor ogen gehad. Wij hebben er gezamenlijk belang bij dat er een toekomstbestendig cultuurpodium is, maar zien ook dat er nu onvoldoende mogelijkheden zijn om dit te realiseren. Wij respecteren dan ook het besluit van het bestuur.’

Lekkage

Fort33 voelt nog steeds de gevolgen van corona. Ook het gebouw moet dringend worden gemoderniseerd en verduurzaamd. Bestuursvoorzitter Roald Herbrink: ‘Fort33 is een ongelooflijk mooi cultuurpodium met veel enthousiaste vrijwilligers en een deskundige staf. De uitdagingen zijn dermate groot dat wij menen dat er een deskundige bestuurder moet worden aangesteld die Fort33 naar een hoger niveau tilt voor een stabiele toekomst. Gelukkig deelt de gemeente onze visie.’
De interim-bestuurder wordt zo spoedig mogelijk aangesteld. Het huidige bestuur wordt betrokken bij de selectie. Begin volgend jaar komt het gemeentebestuur met een voorstel bij de gemeenteraad over de toekomst van Fort33. het cultuurpodium en de gemeente spannen zich gezamenlijk in om door middel van noodreparaties het cultuurpodium open te houden na de lekkage van eind december.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.