Nieuwe nachttrein tussen Brussel en Berlijn stopt ook in de Keistad

© Kees Hoogendijk
Amersfoort - Een nieuwe nachttrein die vanaf mei zal rijden tussen Brussel en Berlijn stopt ook in Amersfoort. Het is de bedoeling dat de trein met tien rijtuigen drie keer per week gaat rijden. Op de route terug stopt de trein overigens niet in de Keistad.
De eerste rit van de nachttrein van aanbieder European Sleeper staat gepland voor donderdag 25 mei en vertrekt vanuit Berlijn, via Amsterdam naar Brussel. De ticketverkoop start in februari. De tussenstops zijn onder meer in Hannover, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Vanaf 2024 zouden als het mogelijk is dagelijkse ritten uitgevoerd gaan worden. Vanaf begin dat jaar is het ook de bedoeling dat de treindienst wordt uitgebreid naar Dresden en Praag.
European Sleeper zegt dat die eerste verbinding een belangrijke stap is naar een uitgebreider netwerk van nachttreinen vanuit Nederland en België. Volgens het bedrijf is er breed draagvlak voor de nachttrein als comfortabel, duurzaam en efficiënt alternatief voor het vliegtuig.
De aanbieder stelt wel dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen een uitdaging vormt. Nu worden slaaprijtuigen nog ingehuurd, maar European Sleeper wil op korte termijn investeren in eigen rijtuigen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.