Opknapbeurt voor de Varkensmarkt: meer groen en minder fietsen

© Gemeente Amersfoort
Amersfoort - De Varkensmarkt wordt opnieuw ingericht. De bedoeling is dat het een levendig plein wordt waar ontmoeten centraal staat. Het ontwerp is samen met bewoners en ondernemers tot stand gekomen.
Mensen kunnen straks op de Varkensmarkt op houten banken in de schaduw zitten of een plekje zoeken op een van de horecaterrassen. Er komt ook meer groen en fietsen mogen op het nieuwe plein niet meer neergezet worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp vastgesteld. Het opnieuw inrichten van dit plein had al eerder moeten gebeuren, maar werd uitgesteld vanwege de gestegen kosten van (bouw)materialen. In het coalitieakkoord is geld opgenomen om dit plein toch op te kunnen knappen.
Wethouder Willem Jan Stegeman: “Ons historische centrum heeft meerdere prachtige pleinen die zorgen voor levendigheid in de binnenstad. Een aantal van die pleinen krijgt een opknapbeurt, waaronder de Varkensmarkt. Met de nieuwe inrichting wordt de Varkensmarkt nog meer een plein voor bezoekers."
Na de herinrichting van de Varkensmarkt, volgen onder meer de Hof en de Groenmarkt.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.