Amersfoorters met een laag inkomen worden geholpen met nieuwe regelingen

Eemplein Amersfoort
Eemplein Amersfoort © Nieuwsoplein33
Amersfoort - De gemeente biedt sinds de start van het nieuwe jaar inwoners met een laag inkomen twee extra regelingen aan om hen te ondersteunen. Een gratis identiteitskaart voor kinderen en een bijdrage in dierenartskosten. Volgens wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh van armoedebeleid is de extra steun hard nodig door de stijgende energie- en voedselprijzen.
Amersfoorters met een inkomen tot 150% van het sociaal minimum kunnen bij de gemeente een gratis identiteitskaart krijgen voor hun kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Een ID-kaart is verplicht en geldt voor een periode van vijf jaar. Normaal kost de ID-kaart 36,98 euro. Door kosteloos een identiteitskaart ter beschikking te stellen wil de gemeente eraan bijdragen dat deze kinderen vanaf 12 jaar aan de plicht kunnen voldoen om een identiteitsbewijs in het openbaar vervoer te dragen.
Inwoners met een huisdier en een inkomen op bijstandsniveau kunnen een jaarlijkse bijdrage van 85 euro krijgen voor de kosten van de dierenarts. Hiermee willen we ervoor zorgen dat inwoners een steuntje krijgen om de medische zorg voor hun huisdier te betalen. Voorwaarde is wel dat het huisdier gechipt is of wordt bij de behandeling.
Nadya Aboyaakoub-Akkouh (GroenLinks), wethouder jeugdzorg, armoedebeleid, werk en integratie
Nadya Aboyaakoub-Akkouh (GroenLinks), wethouder jeugdzorg, armoedebeleid, werk en integratie © Nieuwsplein33 / Kees Hoogendijk
Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder armoedebeleid: “Rondkomen met weinig geld kan iedereen wel eens overkomen. Maar steeds meer Amersfoorters hebben maandelijks geldzorgen door de stijgende prijzen van energie, voedsel en andere zaken. Ze hebben niet genoeg geld om rond te komen en bezuinigen op zaken die niet nodig lijken, zoals een identiteitskaart of een vaccinatie voor een huisdier.”
Inwoners kunnen een aanvraag doen via de website van de gemeente.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.