Welkom bij Nieuwsplein33!

© Nieuwsplein33
Amersfoort/Leusden - Nieuwsplein33 is van start gegaan als de nieuwe lokale media-instelling voor Amersfoort en Leusden. Op de website en app kun je vanaf vandaag terecht voor nieuwsverhalen over Amersfoort en Leusden op het gebied van thema's zoals wonen, economie, politiek en cultuur.
Na maanden van voorbereiding is hoofdredacteur Kees Hoogendijk blij dat Nieuwsplein33 kan beginnen. "We willen aanvullend zijn op nieuwsplatforms die er al zijn. De ambitie is om duiding en verdieping te brengen bij onderwerpen en thema's die inwoners van Amersfoort en Leusden raken."
Onlangs zijn er een paar journalisten aangesteld die dit soort verhalen gaan maken, maar zeker in de beginfase zal het aanbod ook bestaan uit het snelle nieuws van de dag. Nieuwsplein33 is ontstaan vanuit een inhoudelijke journalistieke visie op wat een eigentijdse lokale mediavoorziening zou moeten zijn.
"Context en duiding zijn, zeker in deze roerige tijd, onmisbaar voor een beter begrip van de feiten. Zoals ook commentaar, analyse en opinie ruimte verdienen bij belangrijke nieuwsonderwerpen", licht Hoogendijk toe.

Professionalisering

Het mediaplatform Nieuwsplein33 is een publieke mediavoorziening en wordt gefinancierd via subsidies van de gemeenten Amersfoort en Leusden. Het grootste deel van dat geld wordt besteed aan journalistieke inzet. Geen omroep 'oude stijl' met een duur televisiekanaal en radiostation maar een bewuste keuze voor journalistieke professionalisering met betaalde krachten.
De redactie van Nieuwsplein33 werkt op onafhankelijke wijze maar samenwerking met andere mediapartijen maakt de journalistiek sterker. Daarom gaat Nieuwsplein33 nauw samenwerken met BDU Media (De Stad Amersfoort en Leusder Krant), De Stadsbron in Amersfoort, RTV Utrecht en met Bibliotheek Eemland.
Dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Nieuwsplein33 werkt ook graag samen met mediapartners waar dit tot versterking van het aanbod leidt of tot betere informatievoorziening.

Website en app

De app van Nieuwsplein33 is vanaf vandaag te vinden in de App Store van Apple of de Google Play Store. Op termijn vind je hier ook video's en podcasts. Nieuwsplein33 is een platform in ontwikkeling en uiteraard staan we open voor feedback en vragen. Je kunt ons daarvoor een mail sturen.
We hopen je hier vaker terug te zien! Op een mooi nieuwsjaar!
Redactie Nieuwsplein33
Kees Hoogendijk (hoofdredacteur) en verslaggevers Sophia Zomer, Iede de Vries en Youssef el-Kattabi
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.