Amersfoort investeert miljoenen in kunst en cultuur

© Marc Koetsier
Amersfoort - Het Amersfoorte stadsbestuur investeert 4 miljoen euro in kunst en cultuur in de stad. Met dat geld moet een gevarieerd en professioneel aanbod worden gerealiseerd voor "een breed en divers publiek". De gemeente denkt dan aan voorstellingen, exposities, kunst of festivals.
Wethouder Tyas Bijlholt (kunst, cultuur en evenementen): "Cultuur en kunst zijn onmisbare ingrediënten voor een levendige, aantrekkelijke stad. Een stad waar door mee te doen aan al het aanbod op het gebied van kunst en cultuur een gevoel van samenhorigheid ontstaat."
De wethouder zegt verder dat er met het extra geld een aantrekkelijker aanbod komt aan voorstellingen in de theaters en podia en een meer gevarieerd aanbod in musea. Basisinstellingen gaan meer ruimte bieden aan initiatieven uit de stad op het gebied van kunst en cultuur. Zodat bijvoorbeeld amateurkunstgezelschappen en scholen gebruik kunnen maken van de Amersfoortse podia. Daarnaast krijgt de ontwikkeling van jong talent ook meer ruimte.
De investering is daarnaast ook bedoeld om de ‘schade’ te repareren die is ontstaan door de coronapandemie. Ook wordt er, met diverse subsidieregelingen, structureel meer geld beschikbaar gemaakt voor grote en kleine projecten in de stad. Daarnaast wordt er meer geïnvesteerd in cultuuronderwijs en talent met bijvoorbeeld nieuwe broedplaatsen voor creatieve makers.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.