Bouw van windmolens bij bedrijventerrein De Isselt voldoet aan de regels

© Pixabay
Amersfoort - De voorgenomen bouw van twee windmolens op het Amersfoortse industrieterrein De Isselt voldoet aan alle regels. Er zijn volgens de gemeente geen belemmeringen qua geluidsnormen, slagschaduw, ecologie en veiligheid.
Over de uitkomsten van de onderzoeken gaat de gemeente de inwoners in Soest en Amersfoort informeren. In januari worden informatiemiddagen en informatieavonden gehouden voor direct omwonenden en belanghebbenden die daarvoor met een brief zijn uitgenodigd. Het doel hiervan is om inzicht te geven in: waarom windenergie, de effecten van de twee beoogde windmolens en de ruimtelijke procedure. Ook komt aan de orde hoe bewoners kunnen meeprofiteren van de opgewekte energie.
Als alles volgens plan verloopt komen de twee windmolens in 2027 aan de westrand van het bedrijventerrein. Ze moeten aan minimaal 6.000 woningen groene stroom leveren. Dat is ongeveer tien procent van de vraag naar elektriciteit in Amersfoort.

Andere plekken

Er zijn plannen voor nog meer windmolens in Amersfoort, maar die zijn nog niet zo concreet als in De Isselt. Er wordt gedacht aan natuurgebied De Vlasakkers (langs het spoor) en langs de A28 bij de Leusderheide. Op beide plekken geldt dat natuurcompensatie nodig is voor de komst van windmolens.
Verder denkt de gemeente aan een of meerdere windmolens bij bedrijventerrein De Hoef. Ook daar zijn de plannen nog niet erg concreet. De gemeente hoopt begin 2023 meer duidelijkheid te hebben over de andere locaties dan De Isselt.
Volgens de gemeente Amersfoort zijn windmolens hard nodig in het kader van de energietransitie. Ook wil het stadsbestuur inzetten op zonne-energie.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.