Bijna 50 nieuwe woningen op bedrijventerrein De Princenhof

© Pixabay
Leusden - Met het vaststellen van een gewijzigd bestemmingsplan wordt de weg vrij gemaakt voor de bouw van 49 woningen. De Leusderkrant meldt dat het gaat om een tweetal percelen aan de Olmenlaan (tegenover Afas) op bedrijventerrein De Princenhof.
Het ligt volgens de Leusderkrant voor de hand dat de gemeenteraad -die erover moet besluiten- geen overwegende bezwaren zal hebben. De plannen voor woningbouw op deze plek op het bedrijventerrein maken deel uit van een visie op de herontwikkeling van De Princenhof die eind 2017 al werd ontwikkeld.

Afgerond

De procedure voor een ontwerpbestemmingsplan is inmiddels afgerond. Die leverde volgens het college één zogeheten zienswijze op. Volgens het college was de inhoud daarvan niet van dien aard dat het bestemmingsplan aangepast zou moeten worden.
Volgens de plannen moeten er op de locaties in totaal 49 woningen worden gebouwd; 20 sociale huurwoningen, 10 rijwoningen, één grote eengezinswoning, 9 kleine appartementen en 9 maisonnettes. De planvorming is in handen van projectontwikkelaar SamenThuis dat ook elders op De Princenhof (met name aan de Larikslaan) al een aantal projecten uitvoerde. SamenThuis opereert namens Schoonderbeek en Polderhof b.v., de eigenaren van de kavels op De Princenhof.

Stimulerend effect

Het college denkt dat het plan mogelijk een stimulerend effect zal hebben op de herontwikkeling van andere kavels binnen Princenhof die volgens het grote plan in aanmerking komen voor ‘transformatie’ (dat wil zeggen dat bestaande kantoorpanden worden gesloopt en vervangen door woningbouw).
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.